Skip to content

Ψύλλος Ιωάννης Γιατρός Ομοιοπαθητικής

Ξεκίνησα τις εναλλακτικές επιστήμες σε μια περίοδο αναζήτησης της ζωής μου αν και χρόνια ήξερα ότι αυτό που έκανα σαν επάγγελμα δεν μου ταίριαζε καθόλου. Θεώρησα ότι η ενασχόληση μου με αυτό τον τομέα θα μου πρόσφερε την οικονομική άνεση που ζητούσα εκείνη τη περίοδο.

Αρχικά αυτό ήθελα και ξεκίνησα μαθαίνοντας διάφορες πρακτικές όπως θεραπευτική μάλαξη ρεφλεξολογία ταϊλανδέζικη μάλαξη κ.α. Γρήγορα όμως κυρίως για τα φανταστικά αποτελέσματα άρχισε να με παθιάζει ο συγκεκριμένος τομέας.

Είχα την τύχη να βλέπω πολλά άτομα λόγω τουρισμού οπότε απέκτησα μεγάλη εμπειρία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό συνετέλεσε σε μεγάλες επιτυχίες όπως όταν υποστήριξα μια ομάδα ποδοσφαίρου πέντε επί πέντε να κερδίσει το βραβείο Guinness παίζοντας για τριάντα δύο ώρες συνέχεια χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό αλλά και στην συνεχή αναζήτηση για καλύτερα αποτελέσματα.

Βιβλίο, Ψύλλος ΙωάννηςΑυτά που είχα μάθει ήταν υπέροχα όμως περιορισμένα για αυτό και η διαρκή αναζήτηση μου για μια πλήρη και πιο ολοκληρωμένη θεραπευτική μέθοδο. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου θεωρούσα ότι ήθελα μια μέθοδο που να έχει και προγνωστικό κομμάτι και σκεφτόμουν για την Ιριδολογία. Εκεί ήρθε το μήνυμα για την Ομοιοπαθητική από μια αξιόλογη κυρία και ιδιοκτήτρια σχολής και το δέχτηκα με πολύ ενθουσιασμό. 

Την Ομοιοπαθητική την αγάπησα από τη πρώτη στιγμή και παθιάστηκα στην κυριολεξία. Ο λόγος πιστεύω ήταν και είναι ότι ποτέ δεν την έχεις κατακτήσει ολοκληρωτικά. Το σύστημα της Ομοιοπαθητικής έχει ολιστική προσέγγιση φροντίζοντας όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης.

Λίγα χρόνια από τότε που τελείωσα τις σπουδές μου στην Ομοιοπαθητική η σχολή αναγνώρισε το πάθος και τη δουλειά μου και μου ζήτησε να διδάξω και τους ευχαριστώ για αυτό. Από τότε που σπούδαζα Ομοιοπαθητική  κατάλαβα ότι η βιβλιογραφία στα ελληνικά ήταν πολύ περιορισμένη. Έτσι πίεσα τον εαυτό μου να διαβάζω μόνο βιβλία στην αγγλική. Όταν ετοίμασα τη διδακτική ύλη μετέφρασα γύρω στα 50 βιβλία. Θεωρούσα την Ομοιοπαθητική ολοκληρωμένη όπως την είχα διδαχτεί και προσπάθησα να μεταδώσω τις μεθοδολογίες και αυτό που όλοι αποκαλούν Κλασσική Ομοιοπαθητική. 

Δυστυχώς όμως γρήγορα συνειδητοποίησα ότι σε αυτή την προσέγγιση υπάρχει ένα μεγάλο κενό και ο ανασταλτικός παράγοντας άνθρωπος και προσωπική θεώρηση για πράγματα και καταστάσεις. Οπότε η αξιολόγηση και η εύρεση του ομοιοπαθητικού σκευάσματος χωλαίνει θα έλεγα από προκαταλήψεις υποθέσεις προσωπικές πεποιθήσεις και δόγματα. Επίσης η Ομοιοπαθητική με τον ‘κλασικό’ τρόπο προσέγγισης δεν μπορεί να σου δείξει ζωτικές ελλείψεις στον οργανισμό. 

Σε όλες τις περιπτώσεις  η παθολογία είναι αλληλοεξαρτώμενη νους και σώμα  συμπορεύονται και το θεραπευτικό σχήμα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα. Σε αυτή τη περίοδο αναζήτησης ήρθε ο Βιο-συντονισμός με τη συσκευή e-Lybra. Τη συγκεκριμένη μέθοδο την ερευνούσα τρία χρόνια πριν βάλω στην άκρη τον εγωισμό μου και να δεχτώ ότι μια συσκευή μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από εμένα. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησα τη συνεργασία μου με τη σχολή και διδάσκω μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων.
 

Παράλληλα ξεκίνησα την καλλιέργεια αρωματικών και θεραπευτικών φυτών κυρίως ενδημικών της Κρήτης και της αρωματικής κρητικής τριανταφυλλιάς. Έχω στην κατοχή μου δύο αποστακτήρες και ερευνώ τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων τα οποία είναι η συμπυκνωμένη δύναμη που προέρχεται από τα φυτά. Οι ουσίες αυτές τις έχει το κάθε φυτό κυρίως για την προστασία του.

Ιχνοστοιχεία της Υγείας

Φέτος ολοκληρώσαμε περίπου δέκα διαφορετικά τσάγια δική μας παραγωγής και συσκευασίας συνδυάζοντας την κατάρτιση μας στον χώρο με τις άριστες πρώτες ύλες, ήρθε το τέλειο αποτέλεσμα. Επίσης είμαστε περήφανοι γιατί παράγουμε ίσως το καλύτερο ροδόνερο της αγοράς. Πρόκειται για ένα σκεύασμα εξαιρετικής ποιότητας με απίστευτες καλλυντικές ιδιότητες ειδικά στην ανανέωση και λάμψη του προσώπου και ειδικότερα για προβλήματα της επιδερμίδας και ακμή. 

Το ροδόνερο εξισορροπεί την λιπαρότητα και από την άλλη τονώνει τις ξηρές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες. Τέλειο μετά από έκθεση στον ήλιο το βράδυ μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ ή κατά την διάρκεια της ημέρας για φρεσκάδα τόνωση και ευεξία. Τέλος το τριαντάφυλλο έχει την πιο δυνατή δόνηση από όλα τα αιθέρια και η χρήση του ροδόνερου μας ταξιδεύει όμορφα τονώνοντας την ψυχική διάθεση.

Πρόσφατα εκδόθηκε το πρώτο μου βιβλίο.

Ζω και εργάζομαι ανά τον κόσμο και κυρίως στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

γιατρός ομοιοπαθητικής,Ψύλλος Ιωάννης,ιατρός ομοιοπαθητικής,καθηγητής ομοιοπαθητικής

Ιχνοστοιχεία της Υγείας – Ιωάννης Ψύλλος
Homoeopathy

Η ομοιοπαθητική είναι μια ολιστική προσέγγιση και σαν σύστημα εξισορρόπησης του οργανισμού υποστηρίζει εξατομικευμένα το άτομο.

Ακολουθήστε μας

Πνευματικά Δικαιώματα © 2023 | Ψύλλος Ιωάννης

Tο περιεχόμενο της σελίδας είναι εκπαιδευτικό και δεν έχει σκοπό τη θεραπεία καμίας διαταραχής. 

Για κάθε πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.