Skip to content

449340311 469268959175747 488856237181666359 n 3Μαθήματα Ομοιοπαθητικής

Η Oμοιοπαθητική διδασκαλία αποτελεί μια εσωτερική εμπειρία που μας οδηγεί σε νέο επίπεδο κατανόησης και συνείδησης. Απώτερος στόχος μας μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία να ακούσετε και να βιώσετε τα ανώτερα μηνύματά της. Η Ομοιοπαθητική γίνεται τρόπος ζωής, ή πρέπει να γίνει, εάν ακολουθείτε πραγματικά την πορεία σας στη ζωή. Δεν πρόκειται απλώς για μια περαστική φάση, και αυτό το μήνυμα πρέπει να μεταδοθεί σε όσους είναι σε θέση να το καταλάβουν μέσα από την εκπαίδευση και να προχωρήσουν.

Στην Πράξη

Ο νέος ομοιοπαθητικός θεραπευτής αντιμετωπίζει τη πρόκληση της εφαρμογής της θεραπευτικής τέχνης ειδικά στα χρόνια προβλήματα. Πάνω από όλα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή του ομοιοπαθητικού σκευάσματος, ο διαχωρισμός πρόσφατης ή χρόνιας διαταραχής η επιλογή της η σωστής δυναμοποίησης και παρόλο που από μόνα τους αποτελούν μεγάλη πρόκληση, επιπρόσθετα, πρέπει να υπάρχει η γνώση των μιασματικών παραγόντων και των ιδιοσυγκρασιών.

Προκλήσεις

Η άσκηση της Ομοιοπαθητικής μπορεί να παρομοιαστεί με άσκηση της άλγεβρας τις περισσότερες φορές. Για αυτό τον λόγο διαφοροποιήθηκα από τα τετριμμένα εστιάζοντας περισσότερο στην πρακτική εφαρμογή. Θα βοηθούσε αφάνταστα κάποιον που ξεκινάει στην Ομοιοπαθητική να γνωρίζει υπάρχουν πολλές διαφορετικές  προσεγγίσεις κάθε περίπτωσης και στην ουσία δεν υφίσταται θέμα κακής διαχείρισης ή κινδύνου για τον συνάνθρωπο μας  

Εφαρμοσμένη Ομοιοπαθητική

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος είναι ο διαχωρισμός των παθολογικών συνδρομών σε πρόσφατα ή χρόνια ότι ακριβώς κάνουμε στην “Εφαρμοσμένη Ομοιοπαθητική”. Το ομοιοπαθητικό ιστορικό πρέπει να έχει αρχή και τέλος και πάνω από όλα εστίαση. Στην ‘Εφαρμοσμένη Ομοιοπαθητική” σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζεται σε ποιο επίπεδο επικεντρώνεται το πρόβλημα και που αναλώνεται η ενέργεια του ατόμου. 

Μαθήματα Ομοιοπαθητικής

Η κάθε εκδήλωση που εμφανίζεται σε κάποιο επίπεδο επιβάλει διαφορετική προσέγγιση και εστίαση. Δεν είναι όλα τα προβλήματα ψυχογενή ειδικά στην εποχή μας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε χιλιάδες χημικούς παράγοντες φαρμακευτικές αγωγές και εμβολιασμούς. Όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν τη ζωτική δύναμη του ατόμου ξυπνώντας τις μιασματικές προδιαθέσεις που διαφορετικά θα ήταν ελεγχόμενες.

Η Ιστορία της Ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα.
Η άσκηση της Ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα ξεκίνησε γύρω στα 1821 από φιλέλληνες ιατρούς. Γραπτά στοιχεία έχουμε μόνο ένα βιβλίο που κατείχε ο φαρμακοποιός Παύλος Τζιβανίδης. Η Ομοιοπαθητική ήταν η κύρια θεραπευτική των Ελλήνων του Πόντου. Πόντιοι γνωστοί θεραπευτές ήταν η Μάρθα Τσαμασλίδου και ο Θεοδόσιος Καλλινικίδης 1858-1957. Στις αρχές του 20ου αιώνα ο Ιατρός Τσαλαπατούρος κυκλοφορούσε έφιππος και θεράπευε με ομοιοπαθητικά σύμφωνα με μια εφημερίδα των Πατρών. Το ίδιο έκανε ιατρός Καρακατσάνης που πέθανε το 1924. Το 1930 υπήρχε ομάδα ιατρών που ασκούσε την Ομοιοπαθητική κάτω από τη διδασκαλία του ιατρού Γυπάρη. Στο ιατρικό περιοδικό Ασκληπιός του Ιανουαρίου το 1930 υπάρχει αναφορά στην Ομοιοπαθητική από τον καθηγητή νοσολογίας Σπύρου Πεζόπουλο καθώς και άλλων γνωστών ιατρών όπως του διευθυντή του Τζάνειου νοσοκομείου Στάη, του ψυχιάτρου Παλαμίδη του Βλαστού και άλλων. Υπάρχει επίσημη γνωμάτευση για την κυκλοφορία των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων από τον καθηγητή της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μ. Σακοράφου και μέλος του ανώτατου υγειονομικού συμβουλίου. Ο Ιωάννης Πικραμένος ήταν ένας άλλος γνωστός Ιατρός που άσκησε αποκλειστικά την Ομοιοπαθητική για 40 χρόνια 1879-1972. O Ιωάννης Πικραμένος θεωρείτε ο πατέρας της Ομοιοπαθητικής στην χώρα μας.
Γεννήθηκε στην Κάλυμνο 1881-1971 και πραγματοποίησε τις βασικές σπουδές στην Κωνσταντινούπολη όπου αποφοίτησε στην Μεγάλη του Γένους Σχολή το 1899. 
Η Ιστορία της Ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα.
Το 1933 ήλθε στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 205 όπου από εκεί ξεκίνησε να ασκεί την τελείως άγνωστη μέχρι τότε στην Ελλάδα Ομοιοπαθητική σχεδόν μέχρι τον θάνατο του το 1971 σε ηλικία 91 ετών. Παρασκεύαζε ο ίδιος τα ομοιοπαθητικά του σε διάλυμα οινοπνεύματος και σε περιόδους δύσκολες όπως το 1940 είχε ασθενείς από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Απόκτησε δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο την Μαρίκα και Σκευοφύλαξ (1917-1997) ο οποίος σπούδασε και άσκησε την οδοντιατρική αλλά προς το τέλος της δεκαετίας ΄60 ασχολήθηκε και αυτός με την Ομοιοπαθητική
Ο Παύλος Τζιβανίδης ήταν ο πρωτοπόρος φαρμακοποιός που μύησε τον Κορρέ στα μυστικά της ομοιοπαθητικής. Ιδιαίτερη αναφορά στον Παύλο Τζιβανίδη φαρμακοποιό  και πρώτο εκλεγμένο δήμαρχο Αλίμου, κάνει ο Γιώργος Κορρές στην ιστοσελίδα της εταιρίας του
Η ιστορία της «Κορρές» ξεκίνησε στα τέλη της 10ετίας του ’80, με το πρώτο ομοιοπαθητικό φαρμακείο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Παγκράτι. Το φαρμακείο αυτό ανήκε στον κύριο και την κυρία Τζιβανίδη.
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποφοίτησε με βαθμό Λίαν Καλώς. Κατόπιν μετέβη στο Παρίσι για μεταπτυχιακές σπουδές όπου εκπαιδεύτηκε στην Ομοιοπαθητική. Μετά το τέλος των σπουδών πήγε στην Αίγυπτο όπου άσκησε την ιατρική ανοίγοντας παράλληλα και φαρμακείο. Εκεί ξεκίνησε την Ομοιοπαθητική ιατρική πειραματιζόμενος αρχικά στον εαυτό του.

βιβλια ομοιοπαθητικησ,βιβλία για την ομοιοπαθητική,βιβλία για την ομοιοπαθητική, βιβλια ομοιοπαθητικησ

Πρόγραμμα Διδασκαλίας

1΄ Ενότητα
  • Ιστορία της Ιατρικής και της Ομοιοπαθητικής Θεραπευτικής
  • Αρχές και νόμοι της Ομοιοπαθητικής
  • Πηγές ομοιοπαθητικών σκευασμάτων
  • Δυναμοποιήσεις
  • Τρόποι φροντίδας και λήψης των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων
  • Νόμοι κατεύθυνσης του θεραπευτή 
  • Πρώτες βοήθειες.

Κλείστε τα μαθήματα σας

ΓΝΩΣΗ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Ολοκληρωμένη Διδασκαλία στην Ομοιοπαθητική τώρα και  εξ αποστάσεως

Ημικρανία

Εξ- ατομικευμένη Διδασκαλία
Εφαρμογή Υποστήριξη
Βιο-συντονισμός

 

1΄ Ενότητα
  • Γνώση των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων
  • Ομοιοπαθητική φαρμακολογία
  • Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των σκευασμάτων.
  • Γρήγορη επιλογή του θεραπευτικού σκευάσματος
Homoeopathy

Η ομοιοπαθητική είναι μια ολιστική προσέγγιση και σαν σύστημα εξισορρόπησης του οργανισμού υποστηρίζει εξατομικευμένα το άτομο.

Ακολουθήστε μας

Πνευματικά Δικαιώματα © 2023 | Ψύλλος Ιωάννης

Tο περιεχόμενο της σελίδας είναι εκπαιδευτικό και δεν έχει σκοπό τη θεραπεία καμίας διαταραχής. 

Για κάθε πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.