Skip to content

 

Schuessler Salts

Άλατα Schuessler 

Είναι ανόργανες χημικές ενώσεις που περιλαμβάνουν μικρό-στοιχεία: ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, κοβάλτιο, χαλκό, μολυβδαίνιο, σελήνιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, χρώμιο, απαραίτητα για τη δομή και τη λειτουργική δραστηριότητα των ιστών. Σημαντικές ποσότητες ανόργανων αλάτων περιέχονται σε ζωικής και φυτικής προελεύσεως τροφές: γαλακτοκομικά προϊόντα, αβγά, όσπρια, κρέας, λαχανικά.

Ο Dr Wilhelm Schuessler 1821-1898  από το Olbenburg της Γερμανίας έγινε ο πνευματικός πατέρας και εδραίωσε ένα νέο  μοναδικό θεραπευτικό σύστημα. Μιλούσε 7 γλώσσες και είχε μελετήσει την ιατρική διαφορετικών πολιτισμών.  Δούλεψε σκληρά για να απλοποιήσει τα 2000 τότε γνωστά ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Στο θεραπευτικό του σύστημα ο Dr Schuessler προσπάθησε να συρρικνώσει τα πολυάριθμα  ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Λόγο της απλότητας τους τα Ιστικά Άλατα  υπερτερούν γιατί μπορούν να συνδυαστούν. Τα βιοχημικά άλατα μπορούν να δοθούν αιτιατά για κλινικά σύνδρομα, ή σε συνδυασμούς για μια διαταραχή που αφορά νοητικό και σωματικό επίπεδο

 

Ιστικά Άλατα Schuessler

Σύσταση και δράση των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων.

Αυτό που θα ήθελα να αναλογιστούμε είναι τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τη δράση των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων; Γιατί αυτή η τεράστια συμπτωματολογία στα ομοιοπαθητικά σκευάσματα; Μήπως υπάρχει κάτι που αλλάζει τη σύνθεση και κατά συνέπεια τη δράση τους; Εάν όντως υφίσταται μήπως οι αναλογίες ή απλά η περιεκτικότητα διαφοροποιεί τα αποτελέσματα; Η αλήθεια είναι ότι μάλλον όλα τα παραπάνω. Οι διάφορες ουσίες έχουν διαφορετική σύνθεση αναλογία στα δομικά υλικά που τη συνθέτουν δηλαδή ανόργανες ουσίες όπως το ασβέστιο το νάτριο το θειάφι το μαγνήσιο το σελήνιο και πολλά άλλα. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι το θανατηφόρο δηλητήριο κάποιου φιδιού περιέχει σε κάποιες ποσότητες ανόργανα στοιχεία όπως το σίδηρο το μαγνήσιο κ.α. Η αναλογία είναι αυτή που τροποποιεί τις ιδιότητες κάθε ουσίας είτε προέρχεται από το φυτικό ή ζωικό βασίλειο.

Ο Dr Schuessler ήταν Ιατρός και στράφηκε στην Ομοιοπαθητική το 1872. Από τα πρώτα του βήματα κατάλαβε την Ομοιοπαθητική σαν μια επιστήμη χωρίς αρχή και τέλος. Άρχισε μια αξιόλογη έρευνα που αναγνωρίστηκε παγκόσμια με τον όρο Βιοχημεία. Η Βιοχημεία  είναι ο σύνδεσμος της Χημείας και Βιολογίας.  Ασχολείται  με τη μελέτη των διαφόρων χημικών διεργασιών που λαμβάνουν μέρος στους ζωντανούς οργανισμούς και των ουσιών που περιλαμβάνουν χωρίς να είναι απαραίτητα ζώσα ύλη. Κατά κανόνα οι αρχές της Βιοχημείας καθορίζουν όλους τους ζωντανούς οργανισμούς και τις διεργασίες  ζωής που  συνεχίζονται για ένα διάστημα ακόμα και μετά το θάνατο.  Ο Dr Schuessler εργάστηκε σκληρά για να απλοποιήσει την άσκηση της Ομοιοπαθητικής κατά κύριο λόγο να περιορίσει τον μεγάλο αριθμό των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων.

Shuessler Ιστικά Άλατα Βιοχημικά Άλατα

Τα Βιο-χημικά άλατα αποτελούν το υλικό της βάσης. Είναι τα δομικά στοιχεία στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα Βιο-χημικά άλατα εμπεριέχονται και συνθέτουν κάθε ομοιοπαθητικό σκεύασμα.

Από μια άλλη σκοπιά υπάρχουν κάποιες αντιστοιχίες που δεν μπορούν να θεωρηθούν απλά συμπτώσεις. Στον μεσαίωνα αναβίωσε από μεγάλους θεραπευτές η θεωρία του “Doctrine of Signatures” που όπως είναι γνωστό το θεραπευτικό μέσον έχει χαρακτηριστικά που μας φανερώνουν τη θεραπευτική του δράση. Για παράδειγμα το λουλούδι από το φυτό Ευφρασία μοιάζει πολύ με τον βολβό του ματιού και η χρήση του σαν βότανο αλλά και σαν ομοιοπαθητικό σκεύασμα επικεντρώνεται σε προβλήματα του οργάνου. Τέτοιες αντιστοιχίες δεν περιορίζονται μόνο φαινομενικά αλλά και χημικά.
Σε ένα άρθρο του ο A.C. Gordon Ross στο “British Homeopathic Journal με τίτλο “Schussler’s tissue remedies γραμμένο πριν μισό αιώνα περιγράφει τα Ιστικά άλατα που περιέχονται σε ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Η εργασία αποτελεί έρευνα του Dr Schussler.  Η πληροφορία που μοιράζομαι εδώ και πλήθος άλλες θα τις βρείτε στο δοκίμιο “Ιστικά Άλατα της Υγείας”. Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση των Βιοχημικών Αλάτων. 

Τα Βιο-χημικά άλατα αποτελούν το υλικό της βάσης. Τα Ιστικά άλατα είναι τα δομικά στοιχεία στον οργανισμό, εμπεριέχονται και συνθέτουν κάθε ομοιοπαθητικό σκεύασμα. Από μια άλλη σκοπιά υπάρχουν κάποιες αντιστοιχίες που δεν μπορούν να θεωρηθούν απλά συμπτώσεις. Στον μεσαίωνα αναβίωσε από μεγάλους θεραπευτές η θεωρία του “Doctrine of Signatures” που όπως είναι γνωστό το θεραπευτικό μέσον έχει χαρακτηριστικά που μας φανερώνουν τη θεραπευτική του δράση.

Ιστικά άλατα Βιοχημικά άλατα

Σε ένα άρθρο του ο A.C. Gordon Ross στο “British Homeopathic Journal με τίτλο “Schussler’s tissue remedies γραμμένο πριν μισό αιώνα περιγράφει τα Ιστικά άλατα που περιέχονται σε ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Η εργασία αποτελεί έρευνα του Dr Schuessler. Το Kali-Phosphoricum μπορεί να βοηθήσει στην κατάθλιψη. Ο Dr Schussler ανακάλυψε ότι βρίσκεται στα ομοιοπαθητικά: Cimicifuga, Digitalis, Pulsatilla,  Rhus-tox. 

Διδασκαλία Ιστικών Αλάτων

Η πληροφορία που μοιράζετε στο σεμινάριο των Βιο-χημικών Αλάτων είναι συγκεντρωμένη  στο βιβλίο που προτείνετε παραπάνω. Υπάρχει πλήρη περιγραφή της ψυχο-διανοητικής εικόνας του κάθε σκευάσματος η χρήση του σε κλινικά προβλήματα αλλά και η ταύτιση του με τους μεσημβρινούς της Κινέζικης Ιατρικής.  Επιπλέον πληροφορία που περιγράφει τον ρόλο τους στο μεταφυσικό, την ωριαία εφαρμογή  και τον  ζωδιακό κύκλο. Πρόκειται για αυτοτελές σεμινάριο δύο ημερών από τις 9:30-13:30. Το υλικό που παρέχεται είναι: Το δοκίμιο “Ιχνοστοιχεία της Υγείας” όλη την παρουσίαση εξακόσιες διαφάνειες για συνεχή αναφορά και τη συνάντηση μαγνητοσκοπημένη. Μπορείτε να μας στείλε τε τις απορίες ή να δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα.  

Homoeopathy

Η ομοιοπαθητική είναι μια ολιστική προσέγγιση και σαν σύστημα εξισορρόπησης του οργανισμού υποστηρίζει εξατομικευμένα το άτομο.

Ακολουθήστε μας

Πνευματικά Δικαιώματα © 2023 | Ψύλλος Ιωάννης

Tο περιεχόμενο της σελίδας είναι εκπαιδευτικό και δεν έχει σκοπό τη θεραπεία καμίας διαταραχής. 

Για κάθε πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.